Omsorg & hjälp

I Ronneby ska alla känna sig delaktiga och ha möjlighet att leva ett meningsfullt liv. Vi arbetar för att alla ska kunna åldras tryggt i sitt eget hem och för att medborgare med en funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som de utan.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter


 • Sju dagar - klarar du dig?

  Under vecka 39 (25 september – 1 oktober) pågår beredskapsveckan runt om i Sverige. I Ronneby kommun kommer du att kunna testa dina kriskunskaper, öva tillsammans med oss och lära dig mer om hur du kan klara dig i upp till sju dagar om något oväntat skulle hända. Programmet hittar du här.

 • Vill ni medverka på Seniordagen?

  Under Seniordagen kommer hela lobbyn på Blekinge Convention Center att ställas i ordning som mässhall. Det är kostnadsfritt för företag, organisationer, föreningar att delta som utställare och gratis inträde för alla besökare.

 • Har du fått årets trygghetsmätning?

  Har du fått frågan att svara på årets trygghetsmätning för Ronneby kommun? Ta gärna tillfället i akt att svara på den. Det är polisen tillsammans med kommunerna i polisregion Syd som står bakom undersökningen.

 • Vi söker årets eldsjäl inom psykisk hälsa

  Det är många som bidrar och gör något gott för andra människor, ibland genom sitt arbete eller i någon förening eller liknande. Nu söker vi tips på personer som hjälpt andra att få en bättre livskvalitet.

 • Ansök om stöd från Sociala samfonden

  Nu och fram till och med 30 september kan du som har en svår ekonomisk situation ansöka om stöd från Sociala samfonden. Fonden ger bidrag till sådant som inte täcks av övriga bidrag från kommun eller Region.