Omsorg & hjälp

I Ronneby ska alla känna sig delaktiga och ha möjlighet att leva ett meningsfullt liv. Vi arbetar för att alla ska kunna åldras tryggt i sitt eget hem och för att medborgare med en funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som de utan.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter


 • Favorit i repris - fler tillfällen för seniorer att njuta av kroppkakor

  Det blev succé i höstas och nu är det bestämt att restaurang Knut Hahn i Ronneby öppnar upp fler möjligheter för seniorer att äta kroppkakor i skolrestaurangen för 58 kronor per portion. Första tillfället är den 21 februari och sedan kommer en ny chans den 30 oktober. Det är begränsat antal platser så föranmälan krävs.

 • Be att få se tjänstelegitimation

  Är du hemtjänstkund eller har trygghetslarm från Ronneby kommun? Då vill vi informera dig att vår personal har alltid en tjänstelegitimation med sig. Så be att få se legitimationen innan du släpper in någon okänd person i ditt hem.

 • Invigning av AktivaÅR

  AktivaÅR är den nya mötesplatsen för dig som senior 65+ och som bor i ordinärt boende

 • Nattvandrare sökes

  Föreningar och intresserade privatpersoner kan bidra till att öka trygghetskänslan genom att nattvandra i centrala Ronneby och Kallinge. I mars anordnas två nya utbildningstillfällen för dig som vill vara med även 2024.

 • Fortsatt fokus på samverkan

  Den 19 december har Ronneby kommun och Lokalpolisområde Karlskrona undertecknat en överenskommelse om fortsatt samverkan inom det brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbetet med fokus att minska brottsligheten och öka tryggheten i offentlig miljö.