Kontakta politiken

Hur kan du få din röst hörd som invånare i Ronneby kommun? Hur för du fram dialog och lämnar synpunkter? Vem är det som bestämmer och vem ska du kontakta om du har frågor?

Kommunfullmäktige är den högsta politiska instansen i kommunen.

Sammanträdena är offentliga och allmänheten är välkommen att närvara. Du kan också följa Kommunfullmäktiges sammanträden på webb-sändning och även titta på dem i efterhand. Ronnebybor kan ställa frågor under "Allmänhetens frågestund" eller genom att lämna in "Medborgarförslag". Läs mer om Medborgarförslag och gå till e-tjänsten här.

Hjälp att komma till rätt person

Det finns flera kanaler för kontakterna mellan allmänheten och politiker eller tjänstemän i kommunen. Telefonväxeln förmedlar mängder av dagliga samtal vidare. Som besökare till Stadshuset får du hjälp av Kontaktcenteri entrén.

Kontakt med enskild verksamhet

E-post kan adresseras till enskild verksamhet men också till nyckelpersoner inom verksamheterna. Använd sök-funktionen längst upp på sidan för att hitta kontaktuppgifter till rätt verksamhet. Du kan också höra av dig till Kontaktcenter för att få hjälp.

Kontakta förtroendevalda

De flesta förtroendevalda har också e-postadress. Kontaktuppgifter till Förtroendevalda hittar du här.

Felanmälan, beröm och klagomål

Formulär och länkar till rätt instans för felanmälan hittar du här. För övriga frågor, beröm, klagomål och andra synpunkter är du välkommen att höra av dig per e-post till kontakt@ronneby.se eller per telefon till 0457-61 80 00.

Diskussionsforum

Ibland aktiveras särskilda diskussionsforum om någon aktuell fråga. Då länkas dessa ut under Aktuellt/meddelande på startsidan.