Klagomål Bygg, miljö och livsmedel

Har du klagomål inom områdena ovårdade tomter, olovligt byggande, strandskydd, trädfällning, hälso- och miljöskydd, livsmedel eller tobaksrök kan du anmäla det till miljö- och byggnadsförvaltningen.

I det allra flesta fall kan klagomål lösas genom att ni själva tar kontakt med den som orsakat störningen. Första steget bör alltså vara att prata med den som står för störningen och sedan kontakta oss på miljö- och byggnadsförvaltningen. I vissa fall kanske det inte finns någon att vända sig till i första hand och då sker kontakten till förvaltningen direkt.

Skicka in klagomål

För att lämna klagomål inom områdena miljö, hälsoskydd, tobak eller livsmedel, använd er av vår e-tjänst som du hittar här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att lämna klagomål om ovårdade tomter, olovligt byggande, strandskydd eller andra byggärenden så kan du använda dig av blanketten nedan.

Klicka här för att öppna blankett för klagomål om byggnationer och strandskydd. Pdf, 259.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Skicka in med e-post

Blanketten går att fylla i på er dator och sedan sparas ner och mejlas till:
Epost-adress: mbf@ronneby.se
I mejlet kan du bifoga eventuella bilder, kartor och/eller annan relevant information.

Skicka in med vanlig post

Blanketten kan även skrivas ut och skickas till adress:

Miljö- och byggnadsförvaltningen
Ronneby kommun 
372 80, Ronneby

Bifoga gärna utskrifter av eventuella bilder, kartor och/eller annan relevant information.

Vill du vara anonym?

Det går att lämna in klagomål anonymt, men tänk på att miljö- och byggnadsförvaltningen inte kan hantera alla typer av klagomål om de är anonyma då vi inte kan få eventuella kompletterande uppgifter. Tänk även på att om du skickar in ett anonymt klagomål via mejl så kommer din mejladress synas i våra register som ör offentliga. Det går inte heller att fylla i kontaktuppgifter på blanketten och sedan begära att vara anonym då blanketten också är offentlig handling.